Senaste inläggen

Av Spov - 19 februari 2009 17:16

Det finns två saker jag när jag slutade gymnasiet beslutade mig för att aldrig mer göra i mitt liv.


1. Gå luciatåg

2. Åka skridskor

                                     Lucia på is - värsta tänkbara

Lussa fick jag göra så sent som 2005 och det skulle inte förvåna mig om det händer igen. Idag fick jag åka skridskor. Jag kunde aldrig under min utbildning föreställa mig att man som som gymnasielärare i svenska skulle åka på den skiten, men jag var väl dum. Våra elever hade idag friluftsdag som liten kompensation för att de inte får sportlov. Vi var på Studenternas och sedan i stadsskogen för att grilla korv. Eleverna frös, jag också.  Jag fryser fortfarande. Anias termos gick sönder så vi hade inget kaffe om man bortser från det som runnit ut i hennes ryggsäck. Annars var det trevligt faktiskt. Fast jag tycker fortfarande inte om att åka skridskor. Det gör förjävla ont i fötterna och är allmänt ospännande. Det är dock trevligt att grilla korv på vintern, det gör jag gärna om. Rätt gott faxit!

ANNONS
Av Spov - 13 februari 2009 19:25

Nyss hemkommen från ICA Lutis där jag ej tilläts köpa mig en styck dosa snus då jag råkat glömma mitt pass i min andra väska. Anders fick inte heller köpa snus trots legitimationsuppvisande eftersom han var i sällskap med mig. Om mindre än två månader fyller jag 28 år.

Jag förstår att det är svårt att arbeta bakom rullbandet i dagens samhälle och därför är det samhället jag föraktar och inte kassörskan. Men ändå. Någon jävla måtta på kontrollen tycker jag att det får vara. Jag känner mig förödmjukad och less. Och lite smickrad dårå eftersom jag ser ut som en sjuttonåring. Fast mest less. 

ANNONS
Av Spov - 10 februari 2009 20:20

I vilket fall som helst tänker jag bjussa på min utsikt från arbetsrummet:


 

 Vattentornet i dagsljus


Idag har jag även hittat mig ett par skor för kalas! Eller, det var egentligen Frida som hittade dem och ni kommer inte tro mig om jag säger var. På Magneten. Alltså, de säljer plötsligt lite kläder där och jag förhörde mig om den saken idag och det visade sig vara så att någon snubbe som jobbar där har haft klädaffär innan och säljer av det sista nu. De har hur som helst asfina skor i storlekar som passar mig.  Och jag har länge letat efter finskor för jag gillar inte så många. De här gillar jag dock: 


Extremt vackra finskor - bara för er! Och JA de heter Lusifer och JA, lite skämmigt kanske men det skiter jag i för det syns inte på utsidan.Oj vad fina skor för en Spov!


Tur att jag får gå på kalas snart så jag kan använda dem! 

Av Spov - 9 februari 2009 19:33

Nina förlorar alla sina cyklar och alla Fridas teknikprylar pajar. Själv slår jag sönder mitt ena knä varje år. Här följer ett smakprov på årets (första...):

Jävla isigt ute.


Idag ser det dock lite bättre ut, dvs en sårskorpa har bildats. Men det gör ont att gå i trappor.Av Spov - 28 januari 2009 21:00

Varför har inte jag såndär "För ett år sedan"? :C Måste man blogga varje dag för det priset eller?

Av Spov - 28 januari 2009 20:39

Fikat gick ändå rätt bra. När jag kom dit hade den gamla damen redan dukat upp och förklarade att "ditt block ligger på platsen där du ska sitta", dvs i en fåtölj i hennes salong. Hon hade bakat sockerkaka med äpplen i och ställt fram finporslinet. Hon hade sån där mysig tantinredning med franslampor. Gamla tanter har alltid finast hem.


Hon berättade om sin tid som lärare på sjuksköterskeutbildningen, om sin forskning och sina orkidéer. Hon var snäll och sade att det inte är varje dag som man får fika med en nyutexaminerad lärare och jag har lite dåligt samvete över att jag sagt straff-fika. 


Idag är jag som vanligt trött men gladare än i måndags. Jag hinner ingenting.

Saker jag inte hunnit/orkat sedan jag började jobba:

  • duscha (schätta)
  • dammsuga
  • tvätta lakan
  • klippa tånaglarna
  • städa toan
  • träffa folk (undantag: Andersson, kollegor, elever, fikatant)
  • ta bort vissna julblommor

Jag har det alltså inte så städat här hemma. Fikatanten verkar lyckas bättre och jag ser fram emot pensionen bara därför.


Av Spov - 26 januari 2009 21:17

På måndagar har jag tre lektioner. Jag jobbar mellan 08 och 20. En förmiddagslektion är 3,5 timmar lång och eftermiddags- och kvällslektionerna är 2,5 timmar vardera. Bara så ni vet.


I förmiddags hade jag grammatikgenomgång i en grupp. Efter första rasten, dvs vid 10 kom två äldre damer från kyrkan för att berätta om samtalsgrupper där våra elever kan få träna sin svenska. Efter damernas tiominuterspresentation skulle jag fortsätta ha grammatik. Bara det att en av dem hade råkat packa ned mitt dödslivsnödvändiga block i sin väska. Jag upptäckte det inte förrän de åkt därifrån. I blocket fanns samtliga lektionsplaneringar för dagen (och alla andra dagar), uppkopierade saker jag skulle dela ut, förklaringar för mig själv av svåra saker så att jag skulle slippa skämmas, viktiga papper instuckna, viktiga namn, viktiga anteckningar i stil med "detta hann jag med senast" etc. Jag ville dö och var usel lärare resten av lektionen. Fy helvete. På lunchen fick jag äta på tio minuter för att hinna planera om eftermiddagslektionen. Hela dagen fortsatte på ett halvkasst och stressigt sätt.


Efter mitt kvällspass ringde jag damen (gammal stamkund på blomsteraffären dessutom) för att komma överens om när jag skulle hämta mitt block. Det blir imorn klockan 15 och hon bor nära mig.

hon - Då kanske jag får bjuda på en kopp kaffe?

jag: - eh haha det behövs verkligen inte!

hon: - *darr* jag tänkte när du ändå kommer förbi...

jag: - *stress* hehe jaaa, okej det blir trevligt!


Så då vet ni. Min dag har varit kass, mitt block är inte här och imorn blir det straff-fika. Bland annat. Jag ska även byta lärarförbund, gå med i A-kassan, lämna in ett intyg om förra terminens studier till Uplands samt lämna in min kamera. Nyss kom jag hem och nu ska jag äta och sova. Ibland vill man liksom inget.Av Spov - 21 januari 2009 19:25

Vaglorupå?

Presentation

Omröstning

Vad heter du som läser här?
 Frida
 Guffa
 Nina
 Celina
 Martin
 Jenny
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En spovs försvarstal med Blogkeen
Följ En spovs försvarstal med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se