Senaste inläggen

Av Spov - 11 november 2008 23:23

I helgen var jag i Malmö. Inte för att jag hade gott om tid eller pengar precis (och nu är det ännu stressigare och jag är ännu pankare) men det var värt. Jag hade jätteroligt och det var nog bra att ta ett litet höstelov mellan VFU:n och examensarbetet.


I söndags när jag åkte hem var jag extremt bakis och ville bara gråta. I måndags skulle jag ha handledarmöte om uppsatsen, det var därför det var så brådskande att ta ett tidigt tåg hem på söndagen. När jag kom fram till ILU visade det sig att mötet är i morgon istället och "att jag har fått mail om det". Jag vet inte om jag har blivit senil, men jag tror inte det för i övrigt har jag rätt bra koll. Jag har inte fått något mail.

Nåväl, det kanske var Jesus som tog mitt mail enkom för att ge mig två extradagar till att komma på någon typ av uppsatsämne, och det fungerade. Jag vet kanske vad jag ska skriva om men inte hur. Det är dock ett framsteg.


Idag var jag på anställningsintervju. En penna lades på bordet framför mig och jag ombads nämna fem saker man kunde göra med denna förutom att skriva med den. Jag fick panik men hasplade ändå ur mig att man kunde använda den till håruppsättningar, som regel i ett lås och att man kunde rita av den. De ville testa min kreativitet *fnizz*. Jag vet inte om jag ska skämmas eller vara stolt.


Jag har idag även ringt till min chef på blomsteraffären och frågat om det är okej att hon står som referens i mitt CV. Det gick bra. Efter samtalet fick jag en klump i halsen. Jag kommer att sakna blomsteraffären.


Jag har fortfarande en klump i halsen.


ANNONS
Av Spov - 1 november 2008 00:23

Idag lagade jag för andra gången världens godaste avocadosoppa med räkor i. Jag försökte mig på att fota min kreation, sådär som ni andra gör, för att kunna bidra med något pyssligt till bloggen för en gångs skull. Det gick inte, soppan ser förjävla äcklig ut på bild. Dessutom har jag mina snygga djupa tallrikar hemma hos mamma och pappa eftersom jag inte vill att de ska försvinna här i korridoren som mina fina bestick gjorde, så vi åt den lyxiga soppan i två skålar tillhörande Anders julservis.

Så kan det gå, men det blev himla gott i alla fall. Efter det åt vi ostbricka. Den glömde jag att fota.


Idag har jag inte alls tänkt på min uppsats på ett konstruktivt sätt, men jag har sorterat in gamla papper i pärmar. Och gått på stan i tvenne timmar. Bara det borde vara värt en bragdmedalj.


Förövrigt är Halloween ett jävla oskick tycker jag.

ANNONS
Av Spov - 30 oktober 2008 18:45

Idag har jag haft mitt avslutande seminarium för min VFU och lämnat in min så kallade VFU-portfolio på en miljon sidor. Jag förstår fortfarande inte om jag uppfattat uppgifterna rätt, för idag kom nya instruktioner i efterhand. Först tänkte mitt ambitiösa jag ta hem skiten igen och garderingsfila på saker och ting men sedan vann förnuftet och jag lämnade in allt och låter det gå som det går. Jag kan ändå inte styra värst mycket över min situation på ILU, det känns mest som slump allting.

Igår skulle jag skriva min sista uppgift, den så kallade PYT:en, på ungefär tre sidor. "Hur är du som läääärer" ungefär, fast kopplat till lite litteratur och lite fint sådär. Att skriva tre sådana sidor tar för mig cirkus tre timmar, en sida i timmen är mitt normala effektiva tempo. Tog det tre timmar?

nej

Det tog TOLV timmar. Jag har förmodligen någon typ av prestationsångest som ligger som en bromskloss och gör att jag inte kan börja. Jag lade harpan, lagade mat, hade nostalgimusikstund, rakade benen, tvättade, pratade på msn och såg på Plus. Jag förstår inte varför allt ska vara så jävla segt och krångligt jämt, jag blir frustrerad av mig själv och vill slå mig! Och hur mycket jag än har sovit blir jag plötsligt "trött" och "orkar inte" när det gäller sånt här.

1984. Man kan ju fråga sig hur mycket som har ändrats egentligen.


Idag tänker jag inte göra något mer av värde. I morgon vore det bra av mig att komma på ett uppsatsämne.

Det är kallt som vore det Sibirien i mitt hem.

Puss banan!

Av Spov - 17 oktober 2008 18:02

Jag har ny datamaskin också, sedan en vecka tillbaka! Det är positivt och den är hittills snäll. (tvi tvi tvi som mamma brukar säga) Den heter Toshiba, men Frida sade såklart genast att den heter Torsten istället (Toshten?). Men jag tvivlar på det eftersom jag tror att hon är en tjej.

Av Spov - 17 oktober 2008 17:43

Idag finns det en del positiva saker:

 • det gick skitbra att ha grammatiklektion med åttorna
 • jag kanske får mig ett jobb i januari om jag har tur
 • inte på högstadiet utan med vuxna 
 • jag fick tårta när jag var där och hälsade på
 • det är fredag och jag ska laga enchilåda med Anders


Och som vanligt, lite negativt:

 • en knapp på min ena nya dyra sko har gått sönder  
 • jag måste jobba i morgon
 • mitt hålslag gör två av fyra hål i pappret och kommer att ge mig ett psykiskt sammanbrott inom en snar framtid
 • bläcket i skrivaren är typ slut
 • jag har skitmycket ILU-saker att styra upp nästa vecka
 • jag har inte kommit på ämne till min uppsats och det känns jävligt bråttom
 • jag har fortfarande framtidsångest och svid i magen och vill helst läsa en spännande B-kurs och skita i att tänka framåt över huvud taget

Typiskt att det negativa vann i antal nu igen. Är detta någon typ av för tidig 30-årskris månne?
Av Spov - 16 oktober 2008 20:55

Jag orkar egentligen inte skriva här. Praktiken går oftast mycket bra och jag är rättvis men bestämd och fick mestadels beröm när ILU kom på besök. Dock grät jag en skvätt efter en lektion med katastrofgruppen idag. De kastade hålslag och skrek hora och sket totalt i vad jag sade. Ibland önskar jag att man kunde filma spektaklet och visa upp för alla, så kanske folk förstår att jag inte är en inkompetent människa som gnäller i onödan.


Mest av allt önskar jag dock att deras föräldrar skulle få se. Kanske skulle det bli svårare för dem då att ta parti för sina illbattingar och klaga på lärarn.


 Det svider i min mage och jag har framtidsångest.

Av Spov - 18 september 2008 21:51

Alltså varje jävla gång man ska till att presentera sig:

[jɑ:g] [he:tɘr] [tu:vɘ]


Om det nu hade varit så enkelt alltså. Nu är inte gränserna mellan orden så vackra i verkligheten, i stället blir det:


[jɑ:ghe:tɘʈu:vɘ]


[ʈu:vɘ]. Alltså nej, det heter jag fan inte! Mitt namn börjar med T och inte med en supradental retroflex som ger samma ljud som i slutet av namnet Bert. Jag hatar verkligen detta, och man måste säga frasen för många gånger i livet för att kunna bortse från eländet. "Mitt namn är Tove" är väl telefonförsäljaraktigt i alltför många sammanhang, så det är inte ett alternativ.


Hett tips: om du vill att dina framtida barn ska kunna säga "jag heter ..." utan dumstrut, ge dem inte namn som börjar med T, D, S eller N. Och inte L heller egentligen, men då kommer man undan eftersom man före L knappt uttalar R:et över huvud taget. N är näst lindrigast. Jag har det typ värst.


Puss banan, jag  är dödens trött på praktiken hela tiden men idag var det varken skadegörelse eller upplopp. Ska sova, vi ses efter vecka 44...


_________________________________


 Edit: Puckad jag är! Självklart gör "mitt namn är Tove" inte saken ett skit bättre, det blir ju  [ʈ] där också. Jag måste helt enkelt börja med "Tove, var namnet!" (typ Kenneth heter jag, Kenneth heter jag!) eller "Jag kallar mig Tove" (typ ungdomsroman av Peter Pohl). Stabilt.

Av Spov - 3 september 2008 21:28

Nu har jag lagt mina deckare på hyllan och min vän klumpen i magen är liksom jag själv registrerad för terminen. Igår var jag stridig och vägrade skriva mitt examensarbete med en skrivpartner. En lärartant sade till mig lite argt att "av erfarenhet BLIR DET INTE BRA ARBETEN när man skriver ensam" och jag ville säga något dumt/smart men det kunde jag inte inför hela gruppen på 20 personer (alla uppdelade i lydiga par) som lyssnade. Jag var mest tyst och slapp som tur var till sist undan utan att skrika, vilket jag annars skulle ha gjort då jag tycker att det är ren idioti att jobba i grupp med ett så pass stort arbete. Jag funderar på att skriva en uppsats med titeln "Examensarbetet - så bra blir det när man blir ihopslumpad med Carina" och gå igenom arkivet lite, men jag skulle aldrig göra det på rikt eftersom jag är för konflikträdd. Synd. Jag har hittat mig en vettig handledare nu i alla fall och när jag kommer på ett jävligt smart ämne blir allt bra. Kom gärna med tips, andraspråksrelaterade! 


Nåväl, uppsatsen ska inte börja skrivas förrän i november för imorn börjar min praktik som jag ska ha i åtta veckor! Jag har hamnat på högstadiet men är ändå glad eftersom jag kollat upp min handledare och hon är andraspråkslärare. Jag är nervös men jag tänker också att det ska bli roligt. Ni får hålla tummarna för mig imorn när jag ger mig ut på okänt vatten, dvs med buss till Sävja. Hoppas att jag inte får psykbryt!


Puss banan 

Presentation

Omröstning

Vad heter du som läser här?
 Frida
 Guffa
 Nina
 Celina
 Martin
 Jenny
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En spovs försvarstal med Blogkeen
Följ En spovs försvarstal med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se