Senaste inläggen

Av Spov - 28 augusti 2008 23:22

Till vår tomt på Hölick, som inte direkt ser ut som det normala människor menar med tomt, lockas en hel del djur. De verkar tycka att blåbärsris och sand i kombination med avsaknad av inhängnad är en bra deal. Förra året hade vi många bofinkar där. Jag minns särskilt och med extra värme bofinken Tjock-Bosse som åt mest och hade seriösa svårigheter med flygningen. (Han klarade sig nog inte över vintern.) Pappa köpte mängder av fågelmat som han hängde upp i bofinkarnas favoritträd. Tyvärr var detta träd även ekorrarnas favvo, vilket resulterade i att de åt upp maten för fåglarna gång på gång. Ekorrar är ju söta och så, så man iddes ogärna jaga bort dem, men det blev ändå en ohållbar situation i längden med ekorrarna och fågelmaten eftersom de hann ta hela skiten inom en halvtimme varje gång. I år har vi ingen fågelmat. Vi har i stället fått större husdjur, nämligen räven Mikal och Farbror Grävling. Mikal är ganska orädd och nyfiken och vi lade (eller lägger, pappa är fortfarande kvar där) ut rester till honom varje kväll. Då vi tyckte att det var lite väl schablonmässigt att kalla honom för Mickel bara för att han råkar vara räv begåvades han i stället med den lokala varianten av samma namn - det gäller trots allt en äkta hälsingebo. Så fort mörkret faller dyker Mikal upp och leker sedan på tomten till och från under hela natten. Ibland kommer även Farbror Grävling. Han är mer skygg än Mikal och kommer alltid lufsande genom blåbärsriset för att stjäla Mikals mat. En natt hörde vi fräsande ljud utanför fönstret, så vi släckte ned inomhus och tittade ut. Mycket riktigt stod Farbror Grävling där och åt medan Mikal svansade runt och inte riktigt vågade närma sig. Värsta showen från första parkett! För övrigt var jag sjukt rädd för att stöta på Farbror Grävling och vågade knappt gå till dasset då det var mörkt. (Jag halvsprang varje gång med stor ficklampa och lystrade spänt efter ljud och runt runt i huvudet som ett mantra tänkte jag på pappas "dnndn eh dnnd den är öö mycket mer rädd för dig än vad du ööö är för den" vilket jag sedan jag som foster utvecklade öron fått höra om i princip alla djur.)


En annan dag hjälpte jag och pappa en jättefin kopparorm som prompt skulle till andra sidan vägen. Vi manade på den med en kvist och blockade trafiken med våra cyklar. Det måste ha sett sinnessjukt ut men det var det värt.

Mikal. Mamma blev orolig i telefonen för att hon hade hört på radio att man inte skulle hålla sig med tama rävar eftersom de kunde ha rabies, men ni ser ju själva att Mikal är frisk som en nötkärna.ANNONS
Av Spov - 26 augusti 2008 20:35

Nu dör den.

ANNONS
Av Spov - 26 augusti 2008 20:33

Den GÅR inte att flytta. Den hoppar tillbaka hela tiden.

Av Spov - 26 augusti 2008 20:05

Förväntansfull haj på tåget till Nyköping mot Skavsta mot Valencia.Paella första dagen. Billig mat i det dära landet. Dessvärre är det helt random vad man får för rätt eftersom ingen förstår engelska och vissa inte heller kroppsspråk. Tur att jag inte är en matgnällspik, det hade inte funkat.Mer mat, rättare sagt min favorit! Det finns nog inget bättre. Musslor är dessutom en av få maträtter här i världen som både är god, nyttig och rätt billig. Fem spovar av fem möjliga till detta utmärka livsmedel.Levande djur också. Sågs på Europas största oceanografiska museum. Det var kul där men på tok för varmt, jag dog nästan.En haj! En riktig en.
Det är jävligt Carina med delfiner men de var faktiskt så duktiga att man nästan fällde en liten Carinatår i smyg. Sälarna var dock sötare men de var svåra att fota.Såja! Detta blev ju inte så skoj men nu fattar jag i alla fall det där med bildjusteringen. När datorn har laddat en stund kanske jag även ids berätta om den senare delen av min ledighet.

Av Spov - 12 augusti 2008 01:54

var ett mycket bra ställe även om jag uppskattar att komma hem till kylan och den andningsbara luften. Jag har gjort många roliga saker [här skulle bilderna med kommentarer ligga] men jag fattar inte hur man lägger in bilderna så att det ser symmetriskt ut och så att kommentarerna blir centrerade och nu är det 8 minuter kvar innan min datorjävel stänger av sig och jag blev förbannad just nu så ni får inte se något förrän jag får hjälp med detta. Fan också, jag som tänkte överraska med att visa semesterfoton. :CCCCCC


Imorn åker jag till Hölick - mitt privata Sätra Brunn. (Till Sätra Brunn åkte alltid min reumatiska gamla dagmamma en vecka varje sommar då det begav sig, jag tror att man vilar där.) Jag ska läsa böcker, lösa korsord och plocka kantareller. Jag hoppas att jag hittar så många att de fyller min frys för jag älskar kantareller, men det är lika roligt att leta efter och plocka dem som att äta dem. Rensa är också okej, då får man sitta uppe sent med pappa som bygger modellbrandbilar och lyssnar på P2. På Hölick har jag fruktansvärt dålig täckning på min mobil och ingen dator. Jag kommer alltså inte att vara speciellt tillgänglig. Anledningen till att jag poängterar detta är att jag de två senaste åren har lyckats pricka in mina Hölickvistelser samtidigt som det hänt misärsaker och bråk och gråt hemma i Uppsala och detta har varit mycket olyckligt dels eftersom jag ska försöka vila men framförallt för att min telefon inte funkar - jag kan inte hjälpa någon. Så jag vädjar: Håll sams, dö inte, gör inte slut och ställ inte till med något alldeles extra nu tio dagar framöver. Ha det riktigt bra och fint istället!


Vi ses om ett tag, puss och kram!

Av Spov - 31 juli 2008 15:54

I måndags premiärbadade jag utanför Enköping. Det var roligt förutom ögonblicket då vi insåg att vi hade glömt vår matsäck i Anders pappas bil och då Anders skar upp sin fot på en glasbit i vattnet. Sedan såg vi Batman på bio med Anders pappa Bertman. Alla tyckte nog att den var fantastisk utom jag som tyckte att den var rätt bra för att vara action.


Nu tvättar jag mina kläder för i morgon bär det av till Spanien - ett land där man dansar tango. Vi ska till Valencia en vecka och titta på exempelvis det här. Hotellet är fyrstjärnigt och heter Beatriz (något som givit upphov till ett av årets bästa citat, av en bjudgris som inte lyssnade/tänkte så noga när vi spann vidare på temat och skämtade om hotellnamn: "Va??!! Finns det verkligen ett hotell i Spanien som heter Reidar Dahlén??").


Nu ska jag packa min bäg och kanske läsa lite deckare. Det är skönt att vara ledig på många sätt men jag är sjukt rastlös och hetsig i alla fall och jag hoppas att jag på sikt klarar att göra det som i folkmun kallas "att varva ned". Jävla svårt.


Puss och kram banan, jag hör av mig när jag kommer hem!

Av Spov - 25 juli 2008 01:33

Hej!


Som alla vet har jag inte skrivit på jävligt länge. Jag tänkte vänta med att skriva tills jag får de dära bilderna från Malmö, Polen, Danmark och Sagoland, men de kommer ju aldrig så jag tänkte att jag trots allt måste ge "folk" (Frida?) ett livstecken, men utan foton och sådant kul.


Som sagt har jag varit i Polen. Det var skabbigt och ganska otrevligt där tyvärr, jag hade velat få skriva något fint i stil med "visst är byggnaderna skitiga, men människorna vi mötte var UNDERBARA". Tyvärr naggas min människoälskande sida i kanten av händelser som att bli dissad från Warszawas enda uteställe ("door selection"), att bli körd femtio meter i taxi till en stängd pub, att få ett bord för fyra då man är fem personer och sedan bli ignorerad när man viftar för uppmärksamhet, att inte få sin växel tillbaka när man äter mat etc etc etc. Resan blev inte heller bättre av att det var tejp och spännband på ena vingen på planet hem. Jag är inte flygrädd men trodde just då att min sista stund var kommen, och inte blev det bättre av att exitskyltarna blinkade konstant samt att det rundade i högtalarsystemet så att man inte hörde vad som sades. Förövrigt ska jag aldrig mer bo på hostel i hela mitt liv, det är fan mer katastrofalt än Polen. Människorna där har mjukisbyxor, äter nudlar, socialiserar sig med främlingar (kungen är den som bott på stället längst och har mest plats i kylskåpet) och står i kö för att få använda de allmänna datorerna så att de kan uppdatera sina resedagböcker. De ser ingenting av världen förutom hostels och vill bara ha märken på sina ryggsäckar. En sådan människa fick vi dela rum med, hon klagade i receptionen på oss utan att först be oss att vara tysta. Jaja, det var väl en parentes.


Efter Polen och Malmö och allt det dära kom jag hem för att jobba fem bittra veckor. Dessa är slut efter i morgon och det känns extremt bra. Under veckorna har jag inte gjort ett skit förutom att jobba, äta och sova och kanske titta på teve, och under helgerna har jag druckit vin och lyssnat på hits och sedan sett på teve. En gång var jag på IKEA och köpte värmeljus och en potatisskalare också. Förövrigt klarade jag min tenta på ett pinsamt bra sätt och funderar allvarligt på att gå i terapi för att få bukt med min kassa uppfattning av mina prestationer. Jag lovar att det inte är det minsta kul och att jag inte säger "det gick dååååligt" när jag vet att det gått bra och blabla, jag tror att jag är dödens på rikt varje gång. Jag hade mardrömmar om tentan nästan varje natt i en månad innan resultatet kom. Nu drömmer jag istället mardrömmar om höstterminen (förutom inatt då jag drömde att mamma hade dödat (!!) pappa) eftersom helvetes-ILU inte rapporterat in mina poäng till Uppdok än. Jag har mailat alla ansvariga och inte fått ett endaste litet svar, man blir så sjukt less och fylld av hat.


Sedan minns jag inget mer, förutom massa jargonggrejer och anekdoter som inte får plats här (eller rättare sagt tid, alltså min dator har blivit sjuk i huvudet och skärmen vägrar fungera när strömkabeln är i och batteriet håller inte så värst länge). Jag tycker ändå att jag har en ganska rolig sommar och jag funderar på att uppdatera om mina crazy och spännande happenings lite oftare så att jag kan få med detaljerna också.


Nu ska jag gå och borsta tänderna så att jag kan kvittera ut mina tre obligatoriska godnattkväljningar innan jag äntligen får sova. Imorn: sista arbetsdagen!


Puss!

Av Spov - 8 juni 2008 18:43

Kort rapport: tentan gick alldeles åt helvete och jag hann svara på fyra av sex frågor för det gick inte att skriva fortare. Jag måste försöka att inte älta detta eftersom vi inte får tillbaka skiten förrän om en månad, liksom pax för att inte förstöra hela juni med noja. Nu kan jag ändå inte göra något åt saken.

Jag är i Malmö på 9-dagarsspa nu med Håkan, Elna och Martin. Ikväll kommer Olle. Jag är lite bakis men det blev bättre efter en dusch. Snart blir det vin igen. Igår drack vi också vin, vid vattnet, och lekte sedan i en jätterolig lekpark. Ni hör, mitt liv är lite roligt igen!


  

Presentation

Omröstning

Vad heter du som läser här?
 Frida
 Guffa
 Nina
 Celina
 Martin
 Jenny
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En spovs försvarstal med Blogkeen
Följ En spovs försvarstal med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se